Naponta csaknem 300 ezer ember keresi fel a legnagyobb magyar használtautós oldalt, az ő keresési szokásaikról mutat meg számos érdekességet portál által kiadott Autópiaci trendek.

A Használtautó.hu látogatói naponta átlagosan közel ötmillió keresést indítanak, s átlagosan 16 perc 16 másodpercet töltenek az oldalon - áll az oldal közleményében. Az újonnan feladott hirdetések 91 százaléka kap egy héten belül telefonos vagy e-mailes megkeresést.

A keresési szokásokból kiolvasható, hogy a legtöbb érdeklődő megadja, hogy mely márka milyen modelljét keresi, évjárat és üzemanyagfajta, valamint maximalizált ár alapján is szűkíti keresését.

Az 500 ezer forint alatti ártartományban egyértelműen a Suzuki Swift, egymillió forintig a Ford Focus a kedvenc, míg a többi ársávban nincs ilyen egyértelmű favorit - bár a Skoda Octavia szintén népszerű modell, és felfért a dobogóra.

A legtöbb vásárló kétmillió forintig keres használt autót. A kínálat ezt kiszolgálja, a hirdetési átlagárak épp kétmillió forint alattiak, de a szélsőértékek igen jelentős szórást mutatnak.