SP-rendszámos Lada zúz Pesten, ettől lehidalt az internet népe

2018.12.20. 09:56

Hiába a botrányosan gyors modern versenyautók, máig a magyar ralik közönségkedvencei a sírós diffivel, hörögve érkező kocka-Ladák, amelyek látványosan driftelve veszik szinte az összes kanyart. Az egyik gép karácsony előtt nem mindennapi bevetésre indult.

Stasys Brundza, a vilniusi versenyautó-mágus is eléggé meglepődött magyarországi látogatásakor azon, hogy mekkora kultusza van nálunk a verseny-Ladáknak (egy eredeti VFTS tesztjét itt olvashatja). Ezúttal azonban nem raliszakaszokon, hanem Budapest belvárosában keltett nem kis feltűnést az egyik sportrendszámos gép, amikor Tolnai Márk csapata különleges videót forgatott róla.

Mi volt ezzel a cél? Erre is választ adnak az alkotók, akik dicséretére szolgáljon, hogy betartották a szabályokat, és senkit nem veszélyeztettek: Szilveszter Rallye-ra érkezni csak stílusosan érdemes.Kihasználva az SP-rendszámot, illetve Budapest lélegzetelállító látképét, mi most a hosszabb utat választottuk, hogy megmutassuk: nemcsak stance autókkal lehet bemerészkedni gyönyörű belvárosunk szívébe, egy sírós Lada hangja és képtelen jelenléte is garantáltan elfordítja a fejeket. Most sem volt ez másképp, a célpont pedig nem más, mint hazánk legnagyobb ralieseménye!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK