Egy új megállapodásnak köszönhetően végre a vidéki villanyautózás is fejlődésnek indulhat.

Tőlünk nyugatra már nem ritka a töltő az Aldinál, hamarosan nálunk sem lesz azForrás: Aldi

Az E.ON és a Aldi áruházlánc megállapodása értelmében 123 üzlet parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő üzletnél is kiépítik majd a töltőket. A hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik Aldi, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat.

A kiépítésre kerülő töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, és a településen már elérhető töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

MTI/Marjai János
Mennyi töltős autó van Magyarországon?
A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a szintén zöld rendszámra jogosult plug-in hibridek száma is.