Örülhetnek az autósok, felszámolják az egyik leggyűlöltebb kereszteződést

2019.01.02. 11:09

Három település autósainak javul jelentősen a helyzete, ha megszűnnek a gyakori sorompók a Szigetszentmiklós déli határában fekvő HÉV-megállónál.

A beruházó NIF Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését. Az alul- vagy felüljáró a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épül meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik – írta a Magyar Építők.

A beruházásra azért van szükség, mert a három település határán fekvő HÉV-átkelőre jelentős forgalmi terhelés nehezedik. A Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre vagy az M0-s felé igyekvő autók emiatt állandóan feltorlódnak a sorompónál. A HÉV közlekedése miatt negyedóránként pár percre le kell zárni a sorompót a Mű úton.

A közbeszerzés nyertesének ennek megfelelően a szigethalmi Mű út (51104-es út) és a ráckevei H6-os HÉV kereszteződésében egy különszintű átvezetést kell előkészítenie, a keresztező műtárgy (alul- vagy felüljáró) engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével.

Az ajánlattevőnek ugyanakkor egy további feladata is lesz. Egy döntés-előkészítő tanulmányt készít az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan, valamint a beazonosított csomópontokra tanulmánytervet állít össze.