A BMW feltalálta a SUV-ot, ami nem is akar az lenni - BMW X2 xDrive 20d teszt

2019.01.08. 16:29

Semmi sem utal arra, hogy az X2 terepre készülne, főleg nem az ültetett M futómű. Aszfalton viszont nincs párja a maga nemében.

Szinte már nem is tekinthető SUV-nak, közelebb van a normál ferdehátú kompaktokhoz, azt leszámítva, hogy óriási kerekei vannakForrás: BMW

Ki mondta, hogy minden SUV-nak azonosnak kell lennie? A gyártók mindig találnak olyan piaci réseket, amikkel újabb vevőket nyerhetnek meg maguknak. Ebben pedig a BMW az élen jár, nem véletlen, hogy az X-széria mára népes családdá bővült 1-től 7-ig. Ezúttal az X2-est tettük próbára, ami a sorban elfoglalt helyétől eltérően messze a legkisebb a sorban, még az X1-nél is 8 centivel rövidebb, 436 centis.

A szögletesen ívelt, lapos kerékjáratokba akár 20 colos kereket is lehet rendelniForrás: Ruschel Zoltán

Elvileg abba a kategóriába tartozik, amely éles viták tárgyát képezi a Jeremy Clarkson által használhatatlannak minősített első X6 megjelenése óta. Ez a kupésított SUV-ok szegmense, ami önmagában egy paradoxon. Adott egy terepjárósan magas építésű, nagy kerekű, általában műanyag alsó borítással körbedekorált jármű, amire aztán egy sportkupéra hasonlító karosszériát illesztenek rá kis ablakokkal, alacsony tetővel és a vezetési élmény ígéretével.

Az X2 az első BMW, amin a hűtőmaszk vesék felfelé keskenyednek, mégpedig erőteljesen. Mögöttük remekül megfigyelhető az aktív hűtőzsalu, amely a körülményektől függően engedi be a levegőt a hűtőhöz és a motorhozForrás: Ruschel Zoltán

Tényleg értelmetlen autó az X6, de a vidéki diszkók parkolójában nincs nála tekintélyesebb jármű, ezért megtalálta a maga speciális vevőtáborát. Sikere láttán a konkurencia is felébredt, az Audi (Q8) és a Mercedes (GLC és GLE kupé) beszállt a versenybe, de nem kell már sokat várni a lapított Porsche Cayenne, sőt, a Skoda Kodiaq bemutatására sem.

A legkisebb terepkupé

A BMW lefelé bővítette a terepkupé kínálatát, így jelent meg az X6 után az X4, és végül az X2 is. Utóbbi még olyan friss, hogy a másik két modell időközben már a második generációjánál tart. Ám az X2 kicsit kilóg a sorból, legalábbis a formavilágot tekintve. A két nagyobb modell valóban kupés formát kapott, de ezt kompakt méretben nem lehetett megvalósítani, ezért itt más trükköket vetettek be.

Csak, hogy nehogy elfelejtsük, melyik gyártó termékeForrás: Ruschel Zoltán

A tető nem kezd erősen lefelé ívelni, hanem eleve alacsonyabban húzódik, már az A-oszloptól kezdve, miközben az övvonal erősen felfelé tart. Ennek köszönhetően az ajtókon minimális az üvegfelület, ez és a vaskos C-oszlop a zömök farral szintén egyfajta kupés jelleget kölcsönöz az autónak. Apropó C-oszlop! Az X2 teljesen egyedi stílusjegyét is itt találjuk, mivel mindkét oldalra került egy-egy márkajelzés. Ez egyrészt utalás a régi BMW-kre, másrészt arra is jó, hogy oldja a nagy lemezfelület sivárságát. A tolvajoknak külön öröm lesz, hogy egy autóról rögtön négyet tudnak majd leszedni.

Belül olyan, mint az X1

Belül sem kapunk sokkot a látványtól, az X1-ben megszokott és bejáratott beltér fogad minket. A sötétszürke és fekete kárpitok komorságát fehér és kék színű díszbetétekkel igyekeztek oldani, este bónuszként változtatható színű és erősségű hangulatvilágításban is gyönyörködhetünk.

Minden kapcsoló a helyén van, és egyértelmű funkcióval bír, és még a műszerfalat is digitálisnak hisszük, pedig valójában nem azForrás: Ruschel Zoltán

Ám a díszbetétek kapcsán nem tudom megkerülni a minőség témakörét. Az ember azt gondolná, hogy egy prémiummárkánál ilyesmivel nem kell foglalkozni. Természetesen szó sincs róla, hogy összetákolt hatást keltene az autó, ám vannak részletek, amik a vételár tudatában nekem nem nyerték el a tetszésem.

Az M sportülések kicsit keskenyek, de elektromosan állíthatók, kihúzható combtámasszal és szabályozható oldaltartással. A könyöklőben egy vezeték nélküli töltőt rejtettek el, kár, hogy a ma kapható újabb telefonok nem férnek beleForrás: Ruschel Zoltán

Az egyik ilyen épp a már említett fehér színű díszbetét. Jól néz ki, de ha hozzányúlunk, megkocogtatjuk, olcsó plasztik az egész. Aztán a műszerfali kamuvarrást nem igazán sikerült szépre kivitelezni, girbegurba az utas előtti rész, miközben a bőrkárpitok varrása rendben van. És ha már bőr, számomra elég durva tapintású és eléggé műbőrhatású volt a kárpitozás.

Hátul rövid az ülőlap, és alacsony a plafon, de a lábtér kielégítő, a támla dőlésszöge pedig állíthatóForrás: Ruschel Zoltán

Nyilván az X2 nem egy M760Li, de az ezután nálam járt tesztautóban fényévekkel jobb volt a bőr, miközben egy forinttal sem kerül többe. Ezekhez még hozzátartozik, hogy néha meg-megszólalnak a belső burkolatok, főleg a műszerfal teteje felől hallottam zörgést.

A cikk nem ért véget, kattintson a második oldalra!

Előző
  • 1
  • 2
Következő