Ez a hihetetlenül menő autó lesz a Skoda idei nagy dobása, tarolhat a piacon

2019.01.14. 13:22

A Skoda még az idén lerántja a leplet az Octavia új generációjáról, nagyon sokat változik az autó.

Az idén már a Skoda Octavia (újkori) negyedik generációja mutatkozik be, a premiert várhatóan az őszi Frankfurti Autószalonon tartja a márka. Ha minden igaz, az európai értékesítés még decemberben elkezdődik, elsőként azonban nem a szedánszerű ötajtóssal, hanem a kombival.

Forrás: Auto Express

A praktikus családi kivitelről még nem születtek grafikák, az ötajtósról azonban mutatós látványterveket tett közzé az Auto Express. A lap azt állítja, hogy a Skodától származó információk alapján rajzolta meg az autót, vagyis nagyon hasonló lehet a végleges modell.

A legfontosabb újítás, hogy az Octaviánál visszaállnak a hagyományos fényszórókra, a jelenlegi modell "négyszemű" kialakítása megy a levesbe. Kifejezetten sportos front részre lehet számítani, de az autó hátulját is átszabják.

Forrás: Auto Express

A Skoda célja az, hogy kupés jellegűvé tegye az autót, ez azonban nem megy majd sem az utastér, sem a csomagtartó rovására, sőt utóbbi még nőhet is. Ami a hajtásláncokat illeti, a hagyományos benzines és dízelmotorok mellett az új Octaviából konnektoros hibrid és elektromos verzió is készül majd.