Szétcsapnak a kamionosok között a magyar rendőrök, kíméletlenül büntetnek

2019.01.22. 13:28

Egy lengyel kamion sofőrje egy halálos közúti közlekedési baleset miatt bevezetett forgalomkorlátozás ellenére sem tartotta be a követési távolságot, és balesetet okozott. A miskolci rendőrkapitányság eltiltotta a vezetéstől.

Egy kamion sofőrje január 21-én, 8 óra 50 perckor az M30-as autópályán haladt Miskolcról Budapest felé, amikor nekihajtott egy szlovák nyergesvontatónak. Az adatok szerint a baleset okozója nem vette figyelembe az útszakaszon bevezetett rendőri forgalomkorlátozást, nem tartott megfelelő követési távolságot.

Forrás: Police.hu

A szabálysértésen tetten ért sofőrt előállították a miskolci rendőrkapitányságra, ahol beismerte a szabálysértés elkövetését.

A hatóság – a még aznap meghozott – elsőfokú határozatában az 53 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét. A múlt héten egy dupla záróvonalon előző kamionos jogosítványát vették el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK