A Tesla az első autógyártó, ami a kutyásokra is gondol

2019.02.17. 09:00

Bevezettek egy új fejlesztést, amit nyáron imádni fognak a gazdik.

Ember és eb a Model 3-banForrás: Tesla

A Tesla legújabb operációs rendszere tartalmaz egy új opciót, a Dog Mode-ot, amit kifejezetten a kutyások számára fejlesztettek ki. A lényeg az, hogy be lehet állítani a klímaberendezést úgy, hogy akkor is menjen, amikor a tulaj leparkolta és elhagyta az autót. Az ebekre így nem leselkedik a túlhevülés veszélye a nyári napsütésben sem.

Amíg távol van a gazda, a központi kijelzőn egy üzenet olvasható, ami a közelben sétálókat tájékoztatja arról, hogy a tulajdonos hamarosan visszatér. Ezzel azt akarják megakadályozni, hogy a járókelők pánikba esve hívják a rendőrséget, bár biztosak lehetünk benne, hogy ez az eshetőség gyakran így is elő fog fordulni.

Tesla Model 3Forrás: Tesla

Szintén új funkció az őrködő üzemmód. Amikor valami vagy valaki megközelíti a kikapcsolt, parkoló autót, vagy nekidől, akkor az autó kamerái bekapcsolnak, és felvételt készítenek az eseményekről. Ha még így sem sikerül elriasztani az autófeltörőt, akkor a behatolás után az autó hangos zenét kezd játszani a hifijéből, és értesíti a tulajdonosát a mobilos applikáción keresztül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK