Több mint száz PT Cruisert várnak egy magyar találkozóra

Vágólapra másolva!
Kora alapján nem egyéb, mint egy átlagos hazai használt autó, koncepciója és formája miatt azonban máris klasszikussá érett a Chrysler egyterűje. Április közepén a rajongói nagyszabású PT-bulin ünneplik a modellt, jó néhány külföldi vendég részvételével.
Vágólapra másolva!

A PT Cruisert 2000 és 2010 között gyártották az ausztriai Graz-ban és a mexikói Toluca-ban, összesen 1 350 000 példányban, az ezredfordulón Bryan Nebitt vezette a dizájn fejlesztését retró stílusban.

az ember szívesen száll be ebbe a verdába és vigyorogva száll ki belőle" – vallják a rajongói, akikből itthon is összetartó közösség formálódott.

Kétségtelenül van benne némi hot rod Chrysler

Kőszegen, 2019. április 12-14-én lesz a következő összejövetelük, ahol várhatóan több mint 110 darab PT Cruiser vonul fel és mintegy 250-300 fő fogja ünnepelni kedvencét. Novákfalva üdülőfalu tájjellegű magyaros épületei és az amerikai márka rajongói klubja szép példája a két kultúra találkozásának. Vagy még többnek is, hiszen Svédországból, Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Romániából és más országokból is várnak érdeklődőket.

A klubot 2015-ben alapították, ma 500 tagú a közösség és évi 3-4 nagyobb találkozót szervez Forrás: PT Cruiser Fan Club

Nem mindennapi látványosságnak ígérkezik a több mint száz autó felvonulása Kőszegen.

A kétnapos rendezvény vasárnap Básthy Béla kőszegi alpolgármester beszédével zárul, aki a résztvevők köszöntése után szemügyre veszi a különleges, egyedi járműveket. Nagyon bíznak a rendezők az esemény közösségformáló erejében, bővebb információt a PT Cruiser klub honlapján találhat.