Rendőrségi hátraarc: megússzák a száguldozást a trükkös gyorshajtók

2019.03.20. 14:44

A rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nincs napirenden annak a mérőrendszernek a bevezetése, amivel kiszűrhetőek a traffipaxoknál lassító gyorshajtók.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitány-helyettese, Halmosi Zsolt az InfoRádióval tavaly szeptemberben azt közölte, munkatársai már dolgoznak azon az átlagsebesség-mérő rendszeren, amivel az eddigieknél hatékonyabban szűrhetők ki a gyorshajtók.

Most azonban Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője azt mondta, az átlagsebesség-mérés, mint ellenőrzési módszer, egyelőre nincs napirenden."

A VÉDA kameraállomány által segített rendszer lényege az, hogy fix telepítésű eszközök között lemérik a közlekedők átlagsebességét, ami kiküszöböli a korábbi traffipaxos rendszer azon hiányosságát, hogy az autósok csak a mérőberendezések közelében lassítanak, egyébként pedig folyamatosan gyorsabban mennek, mint a megengedett maximális sebesség. Óberling József az átlagsebesség-mérés jövőjéről nem beszélt.