Új módszerekkel és megközelítéssel motiválja a fiatalokat továbbtanulásra, és azon belül is az önvezető autózáshoz kapcsolódó szakmák iránt a „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” projekt. A konzorciumot vezető Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora beszél alábbi videóriportunkban a célokról és lehetőségekről.

A kamaszok világához művészeti eszközökkel, új látásmód alkalmazásával könnyen közel lehet hozni a matematikát és a természettudományos, műszaki és informatikai szakokat (MTMI).  

Ez a megközelítés új perspektívákat nyit az oktatásban, melynek egyik közvetítője a „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című projekt.

Évek óta folyik Magyarországon önvezető autók részegységeinek a fejlesztése – a Volvo XC90 flotta „szemét” például az óbudai AdasWorks készítetteForrás: AdasWorks

A projekt az önvezető autózáshoz kapcsolódó szakmák előnyeit és kihívásait mutatja be.  

A 250 hektáros területen épülő zalaegerszegi tesztpálya az önvezető járművek vizsgálatára is alkalmas leszForrás: MTI/Varga György

Célja, hogy a pályájukat a mobilitással és az autózással összekötő fiatalok lássák, hogy milyen lehetőségeik vannak, milyen jövőbeni kihívásokat kell megoldaniuk, együttműködve más területek szakembereivel, mely izgalmas perspektívát nyit az ő szakmájuk számára is. További fontos cél, hogy minél több magyarországi fiatal számára teremtsen lehetőséget arra, hogy érezzék, érdemes ezzel a jövőbe mutató szakterülettel foglalkozni.