Már nem sokat kell várni a több mint 400 lóerős Mercedes A-osztályra.

Forrás: Daimler AG

A Mercedes folyamatosan adja ki az ízelítő videókat a Kecskeméten készülő A-osztály csúcsváltozatáról, az A45 AMG-ről, és Tobias Moers AMG főnök időközben már több információt is kikotyogott a műszaki adatokról.

Az biztos, hogy egy továbbfejlesztett, kétliteres, négyhengeres turbómotor hajtja majd nyolcfokozatú dupla kuplungos automata váltón keresztül a négy kereket. Újdonság, hogy a Ford Focus RS-hez hasonlóan az összkerékhajtás programozható lesz, Drift módban például több nyomaték jut a hátsó kerekekre, ami erőcsúsztatásra is képessé teszi az A45 AMG-t.

Már az előd is a legerősebb hot hatchek közé tartozott az eleinte 360, aztán 381 lóerőre pumpált teljesítményével, de az újnál még egy lapáttal rátesz a Mercedes: ezentúl az alapváltozat 388, az „S" pedig 421 (!) lóerős lesz,  utóbbi a fajlagos teljesítményt tekintve világrekorder a szériamotorok között. A Mercedes négyliteres turbós V8-asa például a legerősebb formájában is „csak" 612 lóerőt ad le, pedig a lökettérfogata kétszer akkora, mint az A45 motorjáé.

Nem csak a motorban tér el a már bemutatott, 306 lóerős A35 és a hamarosan érkező A45 AMG-től, hiszen az utóbbi ugyanis más váltót, más összkerékhajtást, agresszívebb megjelenésű aero-csomagot és merevebbé tett karosszériát kap majd, és a fékrendszere is erősebb lesz, talán karbon-kerámia tárcsák is rendelhetőek lesznek hozzá.