Újabb nagy területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

Vágólapra másolva!
2019. június 3-án indul a kaszásdűlői fizetőparkolás tesztidőszaka. A parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2019. április 1-től lehet benyújtani.
Vágólapra másolva!

Számos lakossági észrevétel érkezett az önkormányzathoz a kaszásdűlői terület parkolási problémáival kapcsolatban, ezért

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál egy újabb díjfizetős övezet kialakítását.

A Belső-Óbudán 2015-ben bevezetett fizetőparkolás elsődleges célja az volt, hogy az érintett területen lakók könnyebben találjanak szabad parkolóhelyeket. A jelenleg üzemeltetett fizetős várakozási övezetek korábbi bevezetése jelentősen javította a parkolási helyzetet a városrészben.

Az évek során megváltozott közlekedési szokásoknak köszönhetően az agglomerációból érkezők jellemzően P+R parkolóként kezdték használni Kaszásdűlő térségét. Az önkormányzat a lakóközösségeket meghallgatva, illetve tapasztalva a főként a lakótelepen kialakult parkolási káoszt, annak enyhítése érdekében, úgy döntött, hogy kezdeményezi a fővárosi jogszabály megváltoztatását és egy új övezet kialakítását.

A 30/2010. (VI.4.) fővárosi közgyűlési rendelet módosítása alapján

Kaszásdűlő területén egy újabb, 5. díjtételű, 175 Ft/óra tarifájú várakozási övezet kerül kialakításra, ahol munkanapokon 8:00 és 18:00 óra közötti időszakban kell a parkolásért fizetni.

Az új 5. díjtételű várakozási övezet az alábbi út-és utcaszakaszok által határolt terület lesz:

Bogdáni út – Hévízi út – Vörösvári út – Bécsi út – Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Rádl árok – Huszti út – Kazal utca – Szentendrei út, valamint a Szentendrei út – Reményi Ede utca – Jégtörő utca – Ángel Sanz Briz út – Reichl Kálmán utca

A műszaki kivitelezést követően a tesztüzem várhatóan 2019. június 3-án kezdődik. Ennek sikeres befejezése után indul meg az éles üzem 2019. július 1-től.

A parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2019. április 1-től lehet benyújtani. Az ehhez szükséges formanyomtatványok és információk április 1-től lesznek elérhetők az Óbudai Parkolási Kft. honlapján és személyes ügyfélszolgálatán.