Teleszórják Budapestet percdíjért elvihető luxus-BMW-kkel

drivenow
Vágólapra másolva!
Harmadával nő a budapesti autómegosztó-flotta a magyar piacra belépő új globális szereplő gépkocsiparkjával.
Vágólapra másolva!

Szintet lép a hazai közösségi autókölcsönzési piac, miután április végén Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow szolgáltatása. A cég része a német autógyártók, a BMW és a Daimler által alapított Share Now autómegosztó szolgáltatásnak.

A szolgáltató nyolc különböző BMW és Mini modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal.

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók.

Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

Forrás: BMW

A szolgáltatás flottájában Mini Cabriók, 3 és 5 ajtós Minik, X2-es városi terepjárók és elektromos i3-as modellek is helyet kapnak. Ezek mellett a flottában megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourerek, valamint BMW X1-esek is.

A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a 240 gépkocsi bármelyikét. A felhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik, és felvehetik a szolgáltatást használók.

A DriveNow szolgáltatása április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak

a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján.

Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg

a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.