A rendőrség 15 ezer forintos közigazgatási bírságot szabott ki egy tavaly májusi buszbaleset érintettjeire, mert sokan közülük nem használták a biztonsági övet.

Tavaly május 22-én árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében. A Szegedről Győrbe tartó járaton összesen 37-en utaztak, közülük 25-en sérültek meg: hatan súlyosan, 19-en könnyebben - írta a Hvg.

A buszon utazott – ám nem sérült meg – Tibold Roland is, aki a napokban 15 ezer forintos közigazgatási bírság kiszabásáról kapott értesítést a székesfehérvári rendőrkapitányságtól. Azért büntették meg, mert a balesetkor – amelynek ügyében még mindig tart a nyomozás – nem volt bekötve a biztonsági öve.

Tibold az RTL Klub Híradójának azt mondta, felháborítónak tartja a büntetést, különösen azért, mert úgy emlékszik, hogy sem a busz sofőrje, sem semmilyen piktogram, felirat nem figyelmeztetett arra a járaton, hogy az övet kötelező használni.

A Fejér megyei rendőrök szerint azonban a buszon volt figyelmeztető tábla, a hatóság pedig nem mérlegelhet, hogy kiszabja-e a büntetést. A rendőrség azt is közölte a Híradóval, hogy a busz 37 utasa közül 31 nem csatolta be magát.