Nem elég a feltúrt déli szakasz, újabb nagyjavítás indul az M0-son

2019.05.08. 13:07

Az M0-s autóúton több betontáblát javítanak, valamint hézagkezelési munkálatokat végeznek. Emiatt sávzárásra kell számítani az autóút M5-ös autópálya és a 4-es főút közötti szakaszán.

A munkálatok május 7-én, kedden kezdődtek, ekkor az ideiglenes sárga burkolati jeleket festették fel. A terelés kiépítése több ütemben, várhatóan május 12-ig, vasárnapig tart majd, ezen időszak alatt a forgalom egy sávon halad.

A betontáblák javítását, valamint a hézagkezelési munkálatokat a terelés kiépítése után kezdi meg a kivitelező. Az előkészítő és a felújítási munkálatok ideje alatt a 4-es főút felé vezető oldalon a belső sáv forgalmát átterelik a szembe közlekedők oldalára, a szélesebb járművek a 4-es főút irányába a menetiránnyal azonos oldalon haladhatnak. A kivitelezési munka várhatóan egy hónapig tart majd.

A speciális útépítésekhez használt betonnak legalább 21 napra van szüksége a megszilárdulásig, így a munkálatok ideje alatt lehetnek olyan időszakok, amikor a munkaterületen a technológiai szünet miatt munkavégzés nem történik, azonban a beton megkötéséig a korlátozásokat érvényben kell tartani.