Íme a magyar rendőrök új módszere, így vadásznak az autósokra a sztrádán

rendőrlámpa
Vágólapra másolva!
Közösen ellenőrizték az M3-as autópálya Borsókút pihenőhelyénél az áthaladó gépjárműveket a Heves megyei rendőrök és a társhatóságok szakemberei.
Vágólapra másolva!

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival közös ellenőrzést végzett idén május 15-én az M3-as autópálya Budapest irányába vezető oldalának 82-es kilométerszelvényében, a Borsókút pihenőhelyen – tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

A forgalom kiterelésével egybekötött ellenőrzés

kiterjedt a passzív biztonsági rendszerek és eszközök használatának - vezetési és pihenőidő -, ADR szabályok betartásának - az autópálya jogszerű használatának -, továbbá az ország területén tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére.

A közel 1200 áthaladó gépjármű közül 26 esetben vált szükségessé rendőri intézkedés.

A legtöbb, 15 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt indult eljárás. Egy esetben nem megfelelő műszaki állapotú jármű vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök. Az ellenőrzés elsődleges célja a szabálytalanul közlekedő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.