Épül az új magyar út, ami olyat tud, ami az egész világon ritka

út
Vágólapra másolva!
Ütemszerűen halad a 67-es főút építése, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb mint egy óra alatt elérhető legyen a Balaton Kaposvárról.
Vágólapra másolva!

Év végéig elkészül a kétszer kétsávos főpálya – mondta Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója. A párhuzamos országos közúti elem, valamint a szervizutak is elkészülnek addigra, ezáltal összeáll a településeket elkerülő láncolat, és a párhuzamos út is, ami bonyolítja majd a nehézgépjárművek és a kerékpárok forgalmát.

A bejáráson tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot, a résztvevők ki is próbálhatták a Republic 67-es út című dalát muzsikáló utat.

A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel – írta a Sonline.

A legjobb zenei élmény akkor érhető el, ha 80 km/h-s sebességgel hajtanak rá a hangjeggyel megjelölt szakaszra. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek. Egyelőre 192 méter készült el,

a teljes zenélő szakasz 610 méteres lesz.