Mint kiderült, nem minden út vezet Rómába

Jaguar eltévedés
Vágólapra másolva!
Tragikomikus félreértés: egy másik ország hasonló nevű, apró falujába vezette az idős angol urat a rosszul beállított navigáció. De az igazi bajok akkor kezdődtek, amikor kiszállt az autójából felmérni a helyzetet.
Vágólapra másolva!

A 82 éves férfi lakóhelyéről, Newcastle-ből szeretett volna eljutni Rómába, hogy élőben láthassa a pápát. Németország nyugati részében azonban, Düsseldorf környékén megzavarodott a navigációs készüléke, ezért félreállt egy benzinkútnál segítséget kérni – és ekkor kezdődtek a nyelvi bonyodalmak.

A benzinkutas ugyanis alaposan félreértette az úti célt,

és a mindössze 60 lakost számláló Rom községet írta be célként (németül ugyanígy hívják az örök várost is). Egy idő után gyanús lett a vezetőnek, hogy valami nincs rendben, és egy hosszabb közúti szakasz után megérkezett a parányi faluba. „Ön elérte az úti célját” – mondta be a női hang.

Forrás: Auto Bild

Ekkor a megzavarodott bácsi kiszállt körülnézni, de Jaguarján nem tette fokozatba a váltót és a kéziféket se húzta be, úgyhogy gurulni kezdett.

Ahogy meg akarta fékezni, elsodorta az autó

(könnyű fej- és hátsérüléseket szenvedett), és a bizarr helyzet megkoronázásaként a Rom helységnévtáblát kidöntve állt meg az S-Type. Végül a pápalátogatás elmaradt, a peches utazót a fia vitte haza.