Ilyen Skodát még biztos nem látott, kár, hogy nem fogják gyártani

2019.06.05. 09:17

Nem a gyár hivatásos mérnökei, hanem a tanuló gyakornokai készítették el a Mountiaq nevű egyedi építésű tanulmányt a Kodiaq alapjaira.

Snorkel és csörlő is van rajta. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Skoda/Ivohercik.com

A Skodánál már hagyománya van annak, hogy a nyári, ausztriai GTI-találkozóra mindig készíttetnek valami egyedi autót a Mlada Boleslavban működő műszaki szakiskola tanulóival. Ezúttal összesen 35, 17 és 20 év közötti diák készítette el 2000 munkaóra alatt a Kodiaq-ra épülő Mountiaq terepjáró pickupot, amely egyedi darab marad, a gyártását nem tervezik.

A négykerék-meghajtású Mountiaq meghajtásáról a 190 lóerős kétliteres TDI gondoskodikForrás: Skoda/Ivohercik.com

Alaposan megrövidítették az utasteret, hogy ki tudják alakítani a hátsó üléssorok helyén a platót, amelyet bukókerettel és rakományrögzítő hálóval is elláttak. Hogy terepen is jól mozogjon a Mountiaq, 17 colos terepgumikkal látták el, és 10 centimétert emeltek a futóművén, emellett erős LED-es fényhidat is szereltek a tetejére.

Az utastérben walkie-talkie és beépített hűtő is vanForrás: Skoda/Ivohercik.com

A Skoda már 90 éve biztosít lehetőséget a szakmai gyakorlat elvégzésére a gyárában, a tanulók az utóbbi hat évben egy-egy tanulmányautó elkészítésével bizonyíthatták rátermettségüket. Így készült el a Citigóra épülő Citijet, a Fabia pickup, a Rapid Spaceback kupé, az elektromos Citigo és a Karoq kabrió, a Sunroq is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK