Forradalmi újítás Budapesten, új közlekedési lehetőség a reptérre

2019.06.20. 09:19

A Budapesten működő, kizárólag elektromos autókból álló flottával rendelkező GreenGo autómegosztó járműveivel is elérhetővé vált a Liszt Ferenc Repülőtér.

Az autómegosztó startup 2016-ban indult el, kezdetben 45 járműből állt a cég flottája, számuk mára eléri a 300-at, a társaság szolgáltatási területe pedig 76,2 négyzetkilométer. A cég a terjeszkedés érdekében együttműködési megállapodást kötött az Airport Hotel Budapesttel, így a GreenGo jelzésű autókkal érkezők már használhatják a repülőtér termináljaitól 5 percre található szálloda VIP-parkolóját, innen pedig ingyenes transzferrel juthatnak át az érintettek a repülőtérre.

A társaság hat új saját töltőpontot alakított ki a repülőtéri hotel parkolójában, a töltőpontokat egyelőre csak az autómegosztó flottájának járművei használhatják. A beruházás értéke 6-10 millió forint között mozog.

A GreenGo szolgáltatását a felhasználók percalapú díjazás mellett egy mobilalkalmazás segítségével tudják igénybe venni, eddig már közel 40 ezren regisztráltak. A reptér augusztus végéig érhető el ingyenesen, utána minimális felára lesz a szolgáltatásnak.