Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

2019.07.04. 12:52

Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán burkolat-és hídfelújítási munkálatok miatt - írta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága.

A közleményben azt írták, hogy július 8. és 12. között szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője és a tengelysúly mérő kapu közötti 1,4 kilométeres szakaszon aszfaltozás miatt. Nappal jelzőőrök, éjszaka forgalmi lámpák irányítják majd a forgalmat.

Július 8-tól karbantartási munkálatok miatt változik a 4-es főút forgalmi rendje.Forrás: youtube

Július 13-án hat órától, 14-én este nyolcig várhatóan teljes szélességében lezárják a főút felújítással érintett szakaszát, a Tószegi út és a Kertész úti csomópontok között.

Akkor a Tiszán csak a városi Tisza-hídon lehet majd átkelni.

A forgalmat Szolnok belterületén vezetik át, ahol szintén változik majd a közlekedés. Erre a főbb közlekedési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák hívják fel a figyelmet.

A közleményben arra figyelmeztetnek, hogy a jövő hétvégi lezárás miatt Szolnokon jelentős torlódásra kell számítani, emiatt arra kérik az ott lakókat, hogy lehetőség szerint ne üljenek autóba. A tranzitforgalomnak pedig alternatív útvonalak - M3-M35-42, M5-44-47-42 vagy M5-M43 - használatát javasolják.
Ezen a héten az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében az északi oldalon lévő járda felújítása miatt a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érinti a munkavégzés - olvasható a közleményben.