Ilyen autókat vesznek a leggazdagabb magyarok, itt a legújabb lista

Ford Mustang
Ford Mustang
Vágólapra másolva!
Az év első felében rengeteg értékes gépjármű állt forgalomba Magyarországon: a legdrágább két, egyenként 100 milliós Ferrari volt. Nagyot ment a 7-es BMW és a Ford Mustang is: mindkettő vezeti az idei eladási rangsort.
Vágólapra másolva!

Egyre több magyar vásárol sportkocsikat, legalábbis a Datahouse adatai alapján az idei év első hat hónapjában összesen 502 ilyen típusú kocsi állt forgalomba hazánkban -

ez 88 darabbal több mint 2018 első fél évében.

Ugyanakkor a szuperluxus csodagépek piaca megtorpanni látszik: idén csak 143-at helyeztek forgalomba, míg tavaly ilyenkor 182 volt ez a szám - írta a Pénzcentrum.

A sportautók között hazánk legkedveltebb modellje a Ford Mustang,

amelyből dupla annyi, 118 került forgalomba az idei év első felében, mint 2018 hasonló időszakában - akkor csak 58 darab. Az új Mustangok alapára a hazai forgalmazó honlapja szerint nagyjából 13 millió forint körül van, az erősebbik, 450 lóerős GT-verzió pedig 15 millióról indul.

Forrás: Penzcentrum.hu

A második helyen a Mercedes AMG GT áll, amelynek már azért igen húzós az ára: legkevesebb 51 millió forintot kell érte fizetni. Ennek ellenére 57-et helyeztek idén forgalomba itthon. A harmadik helyezett szintén Stuttgartból érkezett, ugyanis a Mercedes CLS-ből 41 darab került idén az utakra. Ennek az ára inkább a Fordhoz áll közelebb: nagyjából 20 millió forintba kerül újonnan.

Kuriózumok is akadnak a listán:

hat hónap alatt két 812 Superfast is bekerült a hazai rendszerbe - ennek a Ferrarinak az ára 100 millió forint körül van.

Emellett két 488-as is szerepel a listán, ez az olasz sportkocsi "csak" 80 milliót ér. 50 millió körüli áron vehettek meg két Aston Martin DBS-t is, valamint egy Lotus Evora is forgalomba állt hazánkban - ennek az árcédulája 30-50 millió között van.

A luxusautóknál kisebb átrendeződés történt, ugyanis tavalyhoz képest 2019 első hat hónapjában a 29 millió forintos alapáron kapható 7-es BMW megelőzte a Mercedes S-osztályt a limuzinok között, és az élre állt a listán - összesen 42 ilyen állt forgalomba idén, mialatt 2018 januárja és júniusa között csak 33.

Forrás: Penzcentrum.hu

Az S-osztály egyébként minden modellverziót figyelembe véve (limuzin, coupé, cabrio, AMG) még mindig vezeti a listát - így összesen 58 került forgalomba idén. A harmadik helyezett A8-as Audi eladásai majdnem a felére csökkentek a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A Lexus szintén 30 millió körüli csúcsmodelljéből, az LS500H-ból kilencet vettek a magyarok, ahogyan Maybach Mercedesből is ennyi kerül forgalomba - utóbbi nagyjából 40 millió alapáron, a Lexus 5 millióval kevesebbről indul. Forgalomba állt még 4 darab Bentley Continental is, amit 40 és 120 millió forint között lehet megvenni.