Tehetetlenül nézte végig egy férfi, ahogy a Dodge Chargerét elnyelte a homok az alabamai tengerparton.

Végignézte egy amerikai férfi, ahogy az autóját elnyeli a homok az alabamai Dauphin-szigeten – írja a Fox News. A térségben pusztító Barry névre keresztelt trópusi vihar miatt ugyanis az erős hullámverés elmosta a part közelében leparkolt 2013-as Dodge Chargert.

Mindent megtettünk, amit tudtunk, több vontatókötelet is elszakítottunk, de nem sikerült kiszabadítani a járművet. Csak néztük, ahogy a homok egyre magasabb és magasabb lett a kocsi körül – mondta Garrett Young, az autó tulajdonosa, akinek így tönkrement a vakációja.

Trópusi viharrá szelídült Barry

A Barry hurrikán a hétvégén érte el Louisiana partjait, később trópusi viharrá enyhült. Azonban még így is jelentős károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban. 

Elárasztotta a medréből kilépett Pontchartrain tó vize a Beach House vendéglőt a Louisiana állambeli Mandeville-ben a Barry névre keresztelt trópusi vihar érkezése előttForrás: MTI/AP/Matthew Hinton

A meteorológusok megfogalmazása szerint a ciklon „lassabban halad, mint egy kerékpáros”, de rendkívüli esőt zúdít a korábbi esőzések miatt már víz alatt álló városokra.

Louisianában és a többi tagállamban – Mississippiben, Alabamában és még a távolabbi texasi vidékeken is – becslések szerint 11 millió embert fenyeget áradás.