Többen megsérültek egy autós találkozón Angliában

2019.07.19. 16:21

Londontól nem messze, Stevenage városában autós találkozó volt a Monskwood Way-nél egy parkolóban. Egy szerencsétlen baleset után két autó a nézők közé hajtott, sokan megsérültek - írja a Metro.

A Cruise-Herts által szervezett jótékonysági eseményen történt a baleset. A cég szerint nem ők tehetnek a balesetről. Rix Sidhu szóvivő elmondta, hogy a rendezvényen a parkolóban kiállított autókat lehet megcsodálni. 10 éve rendezik meg a találkozót.

Nem tudunk mindenki irányítani, nem támogatjuk a versenyzést. Mi nem vagyunk versenyzők, mi autósok vagyunk - mondta a szóvivő.

A parkolóban másnap készített felvételek alapján a parkolóban nem csak álltak az autók. (a fotókat itt nézhetik meg.)Nagyon sok a gumiabroncs féknyom az aszfalton.

Egy szemtanú elmondta, hogy látta, ahogy a Toyota behajt a parkolóba, és egy veszélyes manővert hajt végre, majd kihajt a főútra, ahol neki hajtott a 100-110 km/órával haladó Nissánnak.

Az autók összeütköztek, majd a tömegbe hajtottak. Sok fiatal volt a nézök között, de nem voltak gyerekek, körülbelül 18 évesek lehettek - mondta az egyik szemtanú a lapnak.

A szervezők azt mondták, hogy nem vállalják a felelőséget a balesetért, de nem szerveznek további találkozót.

Az egyik sofőrt feszítővágóval kellett kivágni az összeroncsolódott autójából.

A mentők tizenkét embert szállítottak kórházba,de a szóvivő szerint a balesetben összesen tizenheten sérültek meg.

A rendőrség még reggel is a helyszínen volt, és bizonyítékokat gyűjtött az ütközés körülményeiről.