Ezek a leggazdagabb magyarok kedvenc autói, milliárdokat költenek rájuk

Ferrari P80/C
Vágólapra másolva!
Olyan ritkaságok is érkeztek hazánkba, mint a McLaren 570S, vagy a Ferrari 812 Superfast. Népszerűek az elektromos luxus SUV-k is.
Vágólapra másolva!

A Datahouse adatai alapján kijelenthető, hogy a magyar gazdagok szeretik az SUV-kat, több száz, 20 millió forint körüli alapárú terepjáró állt forgalomba itthon 2019 első nyolc hónapjában - írta a Penzcentrum.hu.

A legdrágább mindezek közül a Mercedes G-osztály AMG-s változata, amelynek az alapára 52,9 millió forint: ebből idén 53-at helyeztek forgalomba, így

legkevesebb 2,8 milliárd forintot költöttek a magyarok csak ilyen Mercikre.

A BMW csúcsterepjárójából, az új X7-esből 37 darab állt forgalomba, ez 25 millió forintról indul. Az elektromos SUV-k is feljövőben vannak, legalábbis a magyar utakon már 26 darab Audi e-Tron fut, ez a kocsi 28 millió forintról indul.

A hasonló árú Jaguar i-Pace-ből 12 darab állt idén forgalomba, a vadiúj Mercedes EQC-ből pedig már 3 is van Magyarországon - utóbbi 26,2 millió forintról indul, augusztustól lehet itthon kapni. Jött még 4 új Tesla Model X is, ami nagyon szűkösen felszerelve is kb. 34 millió forintért rendelhető.

A 30 millió körüli Maserati Ghibliből négyet is vettek, és valaki egy 55 millió forintos McLaren 570S-t is behozott az országba. Forgalomba állt még egy alsó hangon 50 milliós Lamborghini Huracán is, és kb. ugyanennyibe kerül alaphangon az két Aston Martin DBS is, amit idén behoztak.

A kb. 80 milliós Ferrari Portofinóból négyet is forgalomba helyeztek, valamint

nyolc hónap alatt két 812 Superfast is bekerült a hazai rendszerbe - ennek a Ferrarinak az ára 100 millió forint körül van.

Emellett két 488-as is szerepel a listán, ez az olasz sportkocsi "csak" 80 milliót ér.