A rendőr orra előtt állt meg csikorgó gumikkal a zebrán a kecskeméti autós

zebra
Vágólapra másolva!
Az iskolakezdéssel összefüggésben a kecskeméti rendőrség kiemelt jelenlétet biztosít az iskolák közelében lévő zebráknál.
Vágólapra másolva!

Szeptember 11-én reggel egy járőr a Petőfi Sándor utca és a Kőhíd utca kereszteződésénél lévő gyalogos-átkelőhelynél segítette a gyalogosok közlekedését. Egy autós a zebrát nem kellő körültekintéssel és óvatossággal közelítette meg, és nem adott elsőbbséget a gyalogosok részére.

Az autós hirtelen vészfékezéssel, már csak a zebrán tudott megállni. A rendőr a sofőrt egyértelmű jelzéssel utasította arra, hogy biztosítson áthaladási elsőbbséget a gyalogosoknak, azaz tolasson vissza, hogy a gyalogosok átkelhessenek.

A szolgálati feladat miatt a jármű vezetőjét a helyszínen lévő rendőr azonnal nem tudta megbírságolni, azonban a térfigyelő kamerák felvételei alapján mind az autó, mind a sofőrje egyértelműen beazonosítható volt számára.

Az intézkedő rendőr szabálysértési feljelentése alapján a kecskeméti rendőrkapitányság az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése miatt eljárást indított.