A J. D. Power értéktartást elemző Resale Value Awards díja 26 szegmensben vizsgálta meg, hogy három év használat után mennyit érnek egyes típusok.

A számítás alapját nem a magánemberek közötti tranzakciókra, hanem a használtautó-kereskedők felvásárlási áraira, illetve a kereskedések beszámítási áraira alapozták. Az így kapott értéket az eredeti vételárral elosztva kapták meg azt a viszonyszámot, ami végül meghatározta az egyes típusok helyezését.

Forrás: J.D. Power

A Lexus minden más márkánál több szegmensben, nem kevesebb mint hat kategóriában végzett az élen. A Toyotánál a Prius (kompakt buszlimuzin), a Tacoma (középkategóriás pickup), a 4Runner (középkategóriás szabadidőjármű) és a Tundra (nagy pickup) modellek végeztek az élen, ezzel a harmadik legerősebb márka az egész piacon a Honda mögött.

Forrás: J.D. Power

A Lexus idén nem csupán megismételte tavalyi győzelmét, de erősíteni is tudta pozícióját: a Resale Value Awards első évében, 2018-ban öt típusa (IS, NX, LS, GS és GX) hozott el kategóriaelsőséget. A japán márkák mellett a Porsche szerepelt még kiemelkedően a felmérésben.