Havonta száz horrorkaravánt fognak el rendőrök a magyar utakon

Vágólapra másolva!
Átlagosan havonta valamivel több, mint száz horrorkaravánt, vagyis szabálytalan járműszerelvényt fogtak el idén az utakon - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a roncsautóbizniszt a nyugati, főként német piacon keletkező, ott már használhatatlan kocsik kelet-európai kereslete hajtja.
Vágólapra másolva!

Az autókereskedők megrendelésére Nyugat-Európából útra kelő szerelvények valójában kisteherautók, mert ezekre a legolcsóbb az autópályadíj, és arra törekszenek, hogy egyetlen jármű-utánfutó párossal a lehető legtöbb járművet szállítsák el a megrendelőhöz.

A "roncsautóbizniszt" a nyugati, főként német piacon keletkező, ott már használhatatlan kocsik kelet-európai kereslete hajtja.

Az ORFK arról tájékoztatta a lapot, hogy közlekedésrendészeti ellenőrzések során az autópályán, autóúton a vontatásra, illetve az M1, N1 kategóriájú járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megsértése miatt

tavaly 1004, míg az idei év első nyolc hónapjában 889 sofőrt büntettek meg.

A szerelvények üzemeltetői jellemzően 3,5 tonna összsúlynál könnyebb járműveket használnak, ezekre a legmagasabb kiszabható helyszíni bírság összege most 150 ezer forint. A kamionok esetében a bírság félmillió forint is lehet.

Forrás: police.hu