Több órára, mindkét irányban lezárják ezt a gyorsforgalmi utat kedden

Öt brutális baleset, amit csodával határos módon túléltek munkavédelmi sisak útépítés útépítő munkás news
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Október 1-jén, kedd déltől kezdődően néhány órára teljes útzárat vezetnek be az M2-es autóút M0-s és Vác-déli csomópontja között.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlik az M2-es autóút fejlesztése, bővítése, melynek köszönhetően az M0-s autóút és Vác között 2x2 sávon haladhat majd a jövőben a forgalom.

A beruházás olyan fázisába lépett, hogy a főpálya mindkét oldalát meg tudják nyitni a közlekedők számára, az ideiglenes forgalomtechnikai jelzések és sávelhúzások visszabontásának idejére ugyanakkor

október 1-jén, kedd délután néhány órára teljes útzárat kell bevezetni az M0-s és Vác-déli csomópont között.

Ennek oka, hogy a szakembereknek egy időben és összehangoltan a teljes 20 kilométer hosszú szakaszon szükséges a jelenlegi ideiglenes forgalmi rendet átalakítaniuk, amelynek során több kilométernyi sárga burkolati jelet és több száz közúti jelzőtáblát kell eltávolítani, áthelyezni.

A csomóponti kapcsolatokat biztosító – az építési területen átvezetett – forgalomtereléseket hat csomópontban szükséges megszüntetni, és kialakítani a végleges csomóponti kapcsolatokat, elhelyezni az új forgalmi rendnek megfelelő jelzéseket.

Az új forgalmi rend kiépítése a közlekedés fenntartása mellett műszaki, szakmai, technikai és közlekedésbiztonsági szempontból sem kivitelezhető, ezért mindenképpen teljes útzárat kell bevezetni néhány órára.

A teljes útzár idején a környéken jelentős torlódásra kell a közlekedőknek számítaniuk, a szakemberek célja, hogy a pályazárat még a kedd délutáni csúcsidőszak előtt feloldják.

A pályazárat követően a teljes hosszon 2x2 sávon, fizikai elválasztás mellett haladhatnak majd a közlekedők.

A forgalomterelés átépítését követően

a teljes szakaszon további munkavégzésekre kell még számítaniuk a közlekedőknek

a kivitelezés alatt álló szakasz végleges készültségi állapotának eléréséig. Továbbá a Vác felé tartó oldalon a Dunakeszi-Fót csomópont lehajtó ága szintén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló körforgalom építése miatt továbbra is lezárva marad, az erre tartók a 23-as kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak lehajtani.

Október 3-tól ugyanakkor már használható lesz a Dunakeszi északi részén a pihenőhelynél kiépülő új összekötő út is az M2-es autóút és a 2-es főút között.