A tulaj dönti el, hogy a japán márka cuki retróautója épp kupé vagy kombi legyen.

Az első kerekek fölé tett visszapillantók valójában kamerák. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Suzuki

A Suzuki két tanulmányautóval készül az október végi Tokiói Autószalonra. Az egyik a Waku SPO minikupé, amelynek az a különlegessége, hogy a belseje és a külseje is egyénre szabható. Hűtőmaszkból többféle is létezik hozzá a gyári képek szerint, a felnik világíthatnak, a digitális műszerfal grafikája pedig szabadon választható, de az óriási kijelző akár el is takarható egy ízléses fabetéttel.

Izgalmas, retrós formavilág, amit a színválasztás is kiemelForrás: Suzuki

A Waku SPO formája a 70-es évek klasszikus japán autóit idézi, az apró hátsó ajtókat valószínűleg csak az elsők nyitása után lehet kinyitni. Hiányzik a B-oszlop, a C-oszlop viszont vastagabb az átlagnál. Izgalmas, hogy akár kupé és kombi is lehet a karosszéria, attól függően, hogy milyen elemek kerülnek a C-oszlop mögé, az átalakulás valószínűleg percek alatt végrehajtható (képek a galériában).

Érdekes a head up display, a képernyő olyan nagy, mint a Honda e-benForrás: Suzuki

Konnektoros hibrid hajtást kapott a kocsi, tehát nagy valószínűséggel rövid távokon tisztán elektromos hajtással is képes menni.

Mozgó lakószoba a HanareForrás: Suzuki

A másik tanulmányautó a Hanare, a név japánul lakhelyet, házikót jelent, nem véletlenül. Ez a kocsi ugyanis egy önvezető kisbusz, amely belül dolgozószobává vagy nappalivá alakítható.

Házimozizásra is alkalmas lehetForrás: Suzuki

Mivel a helykihasználás az erőssége, nagy valószínűséggel a hajtását villanymotorokkal oldották meg. Bővebb információk csak október végén, a Tokiói Autószalon megnyitása után várhatók a járművekről.