A Continental fejlesztésével hamarosan vége lehet a lapos gumikon, többletfogyasztással közlekedő autók korának.

Forrás: Continental

A forradalmi abroncsot C.A.R.E.-nek nevezték el, ami egy szójáték eredménye. Egyrészt utal a törődésre, másrészt ez egy mozaikszó is, amely a connected (hálózatba kapcsolt), autonomous (önálló), reliable (megbízható), és electrified (elektrifikált) szavak első betűjéből áll össze.

Forrás: Continental

A különleges gumi fel van szerelve szenzorokkal, amelyek folyamatosan generálnak és kiértékelnek olyan adatokat, amelyek a profilmélységet, a lehetséges sérülés mértékét, a gumi hőmérsékletét és nyomását jellemzik. Az érzékelők által gyűjtött adatok neten keresztül eljutnak a Continental központjába, ahol valaki a segítségükkel képes a távolból a gumi állapotát felügyelni.

Forrás: Continental

De a legizgalmasabb az, hogy az abroncs tartalmaz egy beépített pumpát is, amely gyorsulás közben, a centrifugális erőt kihasználva sűrített levegőt állít elő. Ez a technológia biztosítja, hogy a gumi mindig a megfelelő nyomásúra legyen felfújva, ami csökkenti az autó fogyasztását és ezáltal a szén-dioxid kibocsátását. A felesleges sűrített levegő egy belső tartályban tárolódik, és bármikor felhasználható a gumi nyomásának emelésére, ha szükség lenne rá.