Már nem kell sokat várni, a nyolcadik nemzedék világpremierje október 24.-én lesz.

Forrás: Volkswagen

A Volkswagen hivatalos grafikákon adott ízelítőt az új Golfból, amiről persze már régóta tudjuk, hogy hogy fog valójában kinézni, hiszen idén rengeteg álca nélküli autót ábrázoló kémfotó látott napvilágot róla. A Volkswagen azt is elárulta, hogy október 24.-én hull majd le a lepel a kocsiról, az ünnepélyes világpremiert a cég főhadiszállásán, Wolfsburgban tartják, az értékesítés 2020 elején kezdődik.

Forrás: Volkswagen

A külsőt ábrázoló grafika alapján megállapítható, hogy a klasszikus Golf-alapforma nem sokat változik, viszont a fényszórókat nagyon átalakítják, a felső élük egy egyenes vonalra fekszik majd rá, amely a hűtőmaszk helyén összeköti a jobb és baloldali fényszórót, és talán világítani is fog. Azt ígéri a Volkswagen, hogy a dizájn sportosabb lesz, mint valaha.

Forrás: Volkswagen

Még az derült ki a grafikákból, hogy a digital cockpit nevű új műszerfalról a legtöbb fizikai gomb hiányzik, a funkciók egy nagy érintőképernyőre költöznek, amely egy egységet alkot a digitális műszeregység képernyőjével.

Forrás: Volkswagen

Még annyit árult el a Volkswagen hivatalosan, hogy hatékonyabbá tették a motorkínálatot és átdolgozták a futóművet is. Aki rendes fényképekre és nem hivatalos, kiszivárgott technikai információkra kíváncsi a motorokról és az új lágy hibrid rendszerekről, ide kattintson.