Meseszép, hidrogénhajtású álomautót mutatott be a Toyota, ez lehet a jövő

2019.10.15. 12:09

Sosem volt még ennyire vonzó a zöld jövő: a Toyota a Tokiói Autószalonon mutatja be az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás modellje, a Mirai legújabb generációját.

A 2014-ben bemutatott, első generációs Toyota Mirai bebizonyította, milyen lehetőségeket rejt a hidrogén a tiszta energia és a fenntartható mobilitás szempontjából, hiszen az autó hatótávolsága és feltankolási ideje ugyanolyan, mint egy hagyományos járműé – miközben az emissziója kizárólag víz.

Forrás: Toyota

Azóta világszerte mintegy 10 ezer darab Mirai talált gazdára. A Toyota szerint a második generációs, az elődjénél sokkal-sokkal vonzóbb Mirai "nem csupán egyszerű ökoautó, hanem az FCEV-technológia új mérföldköve is." Az üzemanyagcellás rendszer magasabb teljesítménye és a nagyobb hidrogéntároló kapacitás révén az új Mirai akár 30 százalékkal is nagyobb hatótávolságot kínál.

Forrás: Toyota

A Toyota prémium hátsókerék-hajtású TNGA-platformjára épített autót teljesen áttervezték, így a jobb vezetési élmény és a nagyobb teljesítmény mellett karcsúbb és elegánsabb lett. A tervek szerint az autó forgalmazása 2020-ban kezdődik, először Japánban, Észak-Amerikában és Európában.

Forrás: Toyota

A részletes műszaki adatokat később teszik közzé az autóról.

Forrás: Toyota

KAPCSOLÓDÓ CIKK