Schwarzenegger örülhet, elektromos autóval támadhat fel a Hummer

SCHWARZENEGGER, Humvee, Hummer
Detroit, 2008. április 20. Arnold SCHWARZENEGGER kaliforniai kormányzó (b) és Jim TAYLOR, a Hummer vezérigazgatója a média képviselőihez beszélnek, amikor bemutatják a Hummer új modelljét, a H3 ReEV-et az Autógyártók Társaságának Világkongresszusán Detroitban 2008. április 20-án. Az elektromos hálózatról is feltölthető autómodell több mint 60 km-t képes megtenni elektromotorjával, és több mint 100 km-t belsőégésű motorjával. (MTI/EPA/JOHN F. MARTIN)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a General Motors azt tervezi, hogy környezetbarát hajtással lehel új életet a 10 éve megszűnt terepjáró márkájába, amely az osztrák származású színész kedvence volt.
Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzenegger a Hummer vezérigazgatójával mutatja be 2008-ban a Detroiti Autószalonon a Hummer H3 konnektoros hibrid prototípusát, a ReEV-et. Végül nem lett semmi a környezetbarát Hummerből, jött a válság és megszűnt a márka Forrás: MTI/John F. Martin

A Hummerek hatalmas méretükkel és fogyasztásukkal sok ellenérzést váltottak ki a maguk idejében, ma pedig, amikor már mindenki a klímaváltozásról és a szén-dioxid kibocsátásról beszél,

elképzelhetetlen lenne, hogy a régi formájukban piacra kerüljenek.

Tudja ezt a márkát birtokló General Motors is, amely a Reuters információi szerint ezért azt tervezi, hogy elektromos hajtású autókat fog gyártani a jól ismert márkanévvel.

Az első új Hummer modell egy új pickup lehet, amelyet ma még a BT1 kódnév alatt fejlesztenek, és a gyártása 2021 végén kezdődhet el a Detroit-Hammtramck üzemben, az Egyesült Államokban. Egy évvel később egy nagyobb teljesítményű változat, két évvel később egy GMC márkájú elektromos pickup és egy elektromos Cadillac luxus SUV is megjelenhet a piacon. Minden nagy General Motors villanyautónak egy azonos, gördeszka-stílusú platform lesz az alapja.

Hummer H2-t annak idején nem zárták szívükbe a környezetvédők

A GM 7,7 milliárd dollárt költ arra, hogy néhány meglévő gyárait átalakítsa elektromos autók gyártására. Érthető, hogy a cég a drága, prémium kategóriás villanyautók felé akar fordulni, mivel jelenleg az elérhető árú, nagy akkumulátorral szerelt Chevrolet Bolt nevű kompakt elektromos autó minden példányán 8-9000 ezer dollárt bukik, amit nem tud beépíteni a vételárba.

Arnold Schwarzenegger régen előszeretettel használta a különböző Hummer típusokat, manapság azonban egy elektromos hajtásúra átalakított Mercedes G-osztályát vezeti a legszívesebben. Ki tudja, talán pár év múlva ismét egy Hummert fog hajtani, ha tényleg megjelenik a piacon az akkumulátoros változat.