A gyártósoron készítettek fotót az álcázatlan sportszedánról.

Forrás: Evolve Automotive Facebook

A Facebookon felbukkant fotó a készítője szerint az új M3-as BMW-t ábrázolja, amely az idén érkezett, G20-as kódjelű 3-as sorozat csúcsváltozata lesz. A BMW már korábban elárulta, hogy a következő M3-ast az X3 M/X4 M modellekben bemutatott új, háromliteres, sorhatos turbós benzinmotor fogja hajtani. Alapesetben 480 lóerő lesz a csúcsteljesítménye, a Competition változatban azonban 510 lóerőt hoznak ki belőle – ez megegyezik a nagy vetélytárs Mercedes-AMG C63 S négyliteres V8-asának teljesítményével.

Bár a fotón csak az autó fara látszik, azért az jól kivehető, hogy a normál 3-asnál jóval szélesebb sárvédőket kapott az M3, várhatóan a nyomtávok is nőni fognak. A hátsó lökhárítóba egy nagy diffúzort integráltak, a kipufogógázok négy csövön keresztül távoznak, a csomagtérfedélen megjelent egy diszkrét szpojler is.

Nem csak erősebb, de merevebb és könnyebb is lesz a jelenlegi M3-asnál az új nemzedék, de a legnagyobb különbség, hogy alapáron jár majd hozzá az összkerékhajtás, ami az M5-ből származik. Erre szükség is van a nagy teljesítmény miatt, azonban várhatóan lehetőség lesz hátsókerék-hajtásra kapcsolni, ha valakinek gumifüstölésre támad kedve.