Kiderült, milyen autókat vezetnek a legveszélyesebb magyar sofőrök

2019.11.06. 09:36

Három biztosító baleseti toplistája alapján az ezekben érintett márkák alig egyeznek meg a hazai utakon futó autók számával.

Összesen egymillió hazai autós ügyfélkörrel rendelkező három biztosító toplistáját közölte a Vezess.hu a balesetben érintett autómárkákról.

Az első általános tanulság, hogy a suzukisok sokkal kevesebb balesetben érintettek, mint amennyit a márka itthon futó mennyisége indokolna - a második legnagyobb tömegben Suzukik futnak idehaza, miközben a három biztosítónál csak a hetedik, és kétszer a negyedik helyen szerepelnek a balesetben érintett márkák között.

Velük ellentétben felülreprezentáltnak tűnik a feketelistákon a Ford, amely az országban a negyedik legnépszerűbb gyártó, viszont mindhárom biztosítónál ennél előrébb szerepel, egynél első is.

Az országosan legtöbbek által használt Opel a biztosítók listáin is legelöl vagy a második helyen áll, a Volkswagen és a Toyota sem igazán lóg ki semerre. A BMW-sekről ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy sok balesetben szerepelnének, és ugyanez igaz a Mercedest vezetőkre is.

A K&H Biztosítónál 360 ezer forint volt személyautónként az átlagos kárérték 2019 első fél évében, a Generalinál 344 ezer forint, míg az Aegonnál 295 ezer forint.