Nem viccel a magyar rendőrség, így neveli a román horrortrélereseket

tréler karaván
Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az M1-es autópályán és az 1-es számú főúton kihelyezett plakátokkal figyelmeztet a „horrorkaravánok" által előidézett közlekedési veszélyhelyzetekre.
Vágólapra másolva!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt napokban az autószállító trélerekből álló, úgynevezett „horrorkaravánok" közlekedésének visszaszorítása érdekében.

Forrás: Police.hu

Az utóbbi években – kiemelten az M1-es autópálya és az 1-es számú főút megyei szakaszán – több olyan kelet-európai országokba irányuló járműszerelvénnyel szemben intézkedtek a rendőrök, ahol a gépkocsivezetők figyelmen kívül hagyták a vontatásra, illetve a járművek terhelésére vonatkozó hazai szabályokat.

Ezek a túlsúlyos és túlméretezett járművek az utakon kiemelt kockázati tényezők. Ennek visszaszorítása érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeres közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket végez.

Forrás: Police.hu

A most indított kampány célja, hogy a tranzitútvonalakra kihelyezett kétnyelvű táblákkal a szállítást végzőket anyanyelvükön tájékoztassa a rendőrség arról, hogy a fenti cselekmény Magyarországon tilos.