Meglepő lista, ezek az autók a magyar piac legnagyobb buktái

2019.11.14. 10:24

Ötven személyautós márka 460 modelljét lehet megvásárolni Magyarországon, ám vannak köztük nagy bukások is.

Az idén háromnegyed év alatt 115 106 új személyautót adtak el a magyar piacon, a 460 modell közül azonban nem mindegyik muzsikált fényesen - áll a Vezess.hu összeállításában.

Az egyik ilyen modell a hibridek etalonja, a Toyota Prius, amely jelenleg már nem is szerepel a japán márka hazai honlapján. A külsőre nem túl vonzó aktuális Priusból összesen négy darab kelt el 2019-ben Magyarországon a Datahouse szerint, durva bukta lett.

A Priusnak se az ára, se a formája nem volt jó, nem is árulják márForrás: Origo

Nem érződik ekkora hasalásnak, de azért kudarc a 14,4 millió forintról induló Jeep Cherokee szerényke népszerűsége, mindösszesen tíz darab kelt el belőle kilenc hónap alatt.

Nagyon nem állnak jól a Jaguar legelegánsabb szedánjai sem, az XF-ből hét darab ment el háromnegyed év alatt, a márka csúcsmodelljéből, az XJ-ből pedig mindösszesen egyetlenegy. Érdekes, hogy az Audi A8 is meglepően gyengén muzsikál, 22 darabot vettek belőle, ami csak a harmada a két nagy vetélytárs adatának.

Egyetlen embernek kellett ilyen JaguarForrás: Jaguar

Ssangyong Korandóból négy darabot értékesített magyar rendszámmal az importőre, amiben benne lehet a gyenge márkaimázs, és de az is, hogy a Datahouse adatai még a harmadik generációs, 2,2-es dízelmotoros elődmodellre vonatkoznak - a negyedik generáció első példányai novemberben érkeztek meg Magyarországra. Ezerötös, turbós motorral 5,5 millióról indul az ára, az öt év garanciája pedig bizalomébresztő.