44 kilométeres dugót okozhat a határon az új útdíjrendszer

M7-es autópálya, baleset, dugó
Vágólapra másolva!
Hamarosan 20-40 kilométeres dugók alakulhatnak ki a cseh határon az új útdíjrendszer bevezetése miatt, ugyanis nagyon sokan még nem regisztrálták járműveiket, így nincs meg a műholdas nyomon követő rendszerhez szükséges fedélzeti eszközük.
Vágólapra másolva!

Csehországban december elején helyezik üzembe az új műholdas elektronikus útdíjrendszert, ami a várakozások szerint jelentős közlekedési fennakadásokat fog okozni - írta a Napi.hu.

A gondot az okozza, hogy a teherszállító vállalatok nagyon lassan regisztráltatják járműveiket az új rendszerbe.

Eddig csak 196 ezer jármű jelent meg a nyilvántartásban, ami mindössze 43 százaléka azoknak, amelyekben el kellene helyezni a rendszer üzemeltetéséhez szükséges fedélzeti műholdas nyomon követő eszközt. A cégeknek egyébként szeptember 22. és december 1. között kellene elvégezniük a regisztrációt.

A Czecz Toll/Sky Toll a legrosszabb helyzettel a cseh és szlovák határon lévő Lanzhot átkelőnél számol, Breclav városától nem messze, ahol

44 kilométeres várakozó sor alakulhat ki.

A cseh-lengyel határon lévő Bohumín és Cesky Tesin átkelőknél 20 kilométeres dugókra számítanak.

A kis szállítmányozók, amelyek kevesebb mint tíz teherautót üzemeltetnek, csak 25 ezer járművüket regisztráltatták, ami a teljes állományuk nyolc százaléka. Ezek okozzák a legnagyobb gondot.