Autót kapott ajándékba Ferenc pápa, az a nem semmi, hogy milyet

pápa
Vágólapra másolva!
A román Dacia egy speciálisan átalakított Dustert ajándékozott a katolikus egyházfőnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: ACTUALFOTO/Piccinini Roberto

Az ajándék Dustert a Vatikán speciális igényei szerint alakították ki, a Dacia prototípusgyártó és speciális igényeket kielégítő részlege a román Romturingia karosszériaépítővel közösen alkotta meg. A Romturingia korábban az új Duster pickup változatának elkészítésével hívta fel magára a figyelmet, valószínűleg ezért választotta a gyár most partnerül.

Forrás: ACTUALFOTO/Piccinini Roberto

A Duster pápamobil ötszemélyes utastere megmaradt, de az ülések bőrkárpitozást kaptak, a hátsó padot pedig lecserélték egy kényelmesebbre, hogy a hosszú utcai vonulásokon is jól érezze magát az autóban Ferenc. Ezen kívül nagyméretű napfénytetőt, tetőhöz rögzített kapaszkodókat, és ami a legfontosabb, egy hatalmas, leszerelhető átlátszó dobozt is kapott az autó, hogy a hívők jobban láthassák benne Őszentségét. Az egyedi Duster természetesen fehér színű, a futóművét pedig 3 centivel leültették, hogy a pápa könnyebben tudjon ki- és beszállni.

Forrás: ACTUALFOTO/Piccinini Roberto

Nem ez az első Dacia, amit a puritanizmusáról ismert Ferenc pápa használni fog: amikor 2016-ban Örményországba látogatott, egy teljesen hétköznapi Logannal szállították egyik programról a másikra.