Bemutatták az Opel új csúcsmodelljét, olyat tud, amit senki a kategóriában

Opewl Insignia
Vágólapra másolva!
Csak finoman változott az Opel Insignia külseje, de ez egyáltalán nem baj, hiszen eddig is jól nézett ki.
Vágólapra másolva!
Teljesen megújult a motorpaletta is, de erről még nincs hivatalos infó. Valószínűleg a háromhengeres, 145 lóerős 1,4-es benzines érkezni fog az Astrából Forrás: Opel Automobile GmbH

Fura helyszínt, a januári Brüsszeli Autószalont választotta az Opel a frissített Insignia premierjének helyszínéül.

Főleg elöl változott a megjelenés,

de a különbség nem drámai: az új, krómkeretes hűtőmaszk szélesebb lett, előreálló lamellákkal. Középen a krómlécen nagyobb Opel-villám csillog; maga a krómléc pedig egy szintbe került az eddiginél mélyebben elhelyezett LED-es menetfénnyel. Ettől, valamint a légbeömlők és ködlámpák kombinációjától mutatkozik az Insignia elölről szélesebbnek és mélyebbnek, mint korábban.

A frissített Insigniára januártól veszik fel a megrendeléseket Forrás: Opel Automobile GmbH

Az Opel mindig élen járt a világítástechnikában, és ez most sincs másképp. Az új, feláras adaptív IntelliLux LED Pixel fényszórópár mindegyike

a korábbi 16 helyett már 84 darab LED-del rendelkezik, ami rekord a nem prémiumgyártók esetében.

Az új fényszórók az eddiginél nagyobb fényerővel, gyorsabban és precízebben reagálva javítják a látást, anélkül hogy más közlekedőket elvakítanának, legyenek azok szembejövők vagy a kocsi előtt haladók. A fénykéve hosszúsága és iránya a menethelyzettől és a környezettől függ, a funkciók a kanyar- és rossz időjárási világítástól a városi-, országúti- és autópálya-fényig, illetve a beparkolás-segítésig terjednek.

A ferdehátú változat megjelenése a négyajtós kupékat idézi Forrás: Opel Automobile GmbH

A frissített Insignia

kapott egy digitális tolatókamerát is,

amely radaralapú tolatóasszisztenssel kombinálva mutatja a mögöttes forgalmat. A szériafelszereltségek és extrák listáján ezen kívül is sokféle asszisztens található, már az E-Call segélyhívó (légzsákos vagy övfeszítős balesetkor automatikusan indít vészhívást a rendszer), valamint a vezeték nélküli telefontöltő sem hiányzik.