Kiderült, mi húzza fel legjobban a magyar autósokat - meg fog lepődni

2019.12.09. 11:41

A vezetés közbeni mobilozás az egyik legidegesítőbb szokás a magyar autósok szerint. De van két másik dolog, ami még ennél is rosszabb.

Több mint ezer jogosítvánnyal rendelkező autóvezető töltötte ki Európa egyik vezető gumi- es autószerviz hálózata, a KwikFit internetes felmérését. A magyar autósok 67 százaléka szerint idegesítő, ha valaki használja a mobilját vezetés közben.

A felmérésből kiderül, az autósok több mint fele, 57 százaléka nem használ kihangosítót vezetés közben. A legtöbben navigáció miatt nyúlnak telefonjukhoz (58%), de sokan felveszik, ha csörög (38%).

A volán mögött legkevesebbet az 56 évnél idősebb korosztály mobilozik (17%), a legaktívabbak a 31 és 40 év közöttiek, 47 százalékuk legalább egyszer már használta kihangosító nélkül a telefonját az elmúlt egy évben.

Lakott területen belül többen mobiloznak, mint városon kívül. A vezetés közbeni mobilhasználók 95 százaléka használja autóját többnyire lakott területen, ezzel szemben autópályán 34 százalékuk.

A mobilozásnál is jobban idegesítik a hazai autósokat a veszélyes előzések, illetve az irányjelző használatának elmulasztása.