Nem áll le a rendőrség, jelöletlen autókkal vadásszák le a pesti bunkókat

2019.12.16. 11:29

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei ezúttal két napon keresztül ellenőrizték civil autókból a szabálytalankodó sofőröket a fővárosban.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai rövid időn belül másodszor hajtottak végre szolgálati jelleg nélküli autókkal ellenőrzést Budapesten.

A korábbi akcióhoz hasonlóan a rendőrök most is olyan autósokkal szemben intézkedtek, akik buszsávban közlekedtek, áthajtottak a piroson, figyelmen kívül hagyták a kötelező haladási irányt, telefonáltak vezetés közben, vagy éppen engedély nélkül vezettek.

Az ellenőrzés során a rendőrök összesen 32 sofőrt bírságoltak meg, a legtöbb – hét – autóst azért, mert átmentek a záróvonalon. A legnagyobb büntetést az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett, ő százezer forintos bírságot kapott. Egy autóst elő kellett állítani, mert felmerült az egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja.

A rendőrök ismét fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK