Kiderült valami a magyar autósokról, aminek nagyon nem fognak örülni a gyártók

sávtartásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer Extrák a kocsiban, amelyek biztonságos élménnyé teszik a vezetést
Vágólapra másolva!
A magyar autóvezetők fele nem kér az utóbbi években egyre nagyobb lendülettel fejlesztett vezetéstámogató rendszerekből.
Vágólapra másolva!

A Használtautó.hu felmérése szerint a hazai autók csaknem 38 százaléka rendelkezik már valamilyen vezetéstámogató rendszerrel – igaz, sokan még a blokkolásgátlót is annak tartják.

Az aktív, vagyis akár a vezetésbe is belenyúló biztonsági rendszerek közül a vészfékasszisztens aránya a legmagasabb (16%), míg a válaszadók 12 százaléka a távolságtartós tempomatot, 8,5 százalékuk pedig a sávtartó asszisztenst jelölte meg.

Használt autó vásárlásakor ugyanakkor még kevéssé preferáltak ezek a felszerelések: a válaszadók 35 százaléka egyiket sem tartja fontosnak.

Velük szemben 26 százaléknak a vészfékasszisztens, 25 százaléknak a távolságtartós tempomat, 13 százaléknak pedig a sávtartó asszisztens elengedhetetlen.

A válaszadók több mint harmada szerint használt autó vásárlásakor is fontos tényező lehet a tolatókamera megléte, csaknem negyedük számára pedig a holttérfigyelő rendszer, 12 százalékuknak az automata reflektor, 7,4 százalékuknak a táblafelismerő is.

A vezetésbe még nem belenyúló, csupán a sofőrt támogató rendszerek köre csupán a válaszadók 21 százaléka számára nem fontos tényező.