Vigyázzon a fizetős utakon, csak eddig érvényesek a megyei matricák

autópálya
Vágólapra másolva!
Egyre többen vesznek elővételben megyei autópálya-matricát, nehogy kicsússzanak a határidőből. 
Vágólapra másolva!

Akár már decemberben meg lehet váltani a jövő évi megyei autópálya-matricákat, eddig 20 ezren éltek az elővásárlás lehetőségével. Már az első héten csúcsot döntöttek az eladások, ez pedig harmadával több vásárlót jelent, mint tavaly december elején. A legjelentősebb, több mint 85 százalékos növekedést az országos jogosultságok értékesítése érte el, mivel ezekből 2018 elején 4500-at, idén pedig 8400-at adtak el - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Az idei autópálya-matricák

január 31-ig érvényesek,

a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani. A jogosultságok személyesen és digitális felületeken is megvehetők. Áruk nem változott.

Az elővételes fizetés a társaság adatai alapján évről évre egyre népszerűbb. 2016-hoz képest tavaly 24 ezerrel több, csaknem 44 ezer országos jogosultság kelt el elővételben. Megyei jogosultságokból 2018 decemberében majdnem 78 ezret vásároltak, vagyis 21 ezerrel többet, mint előtte 2 évvel.

Az éves matricák a következő év januárjának végéig érvényesek, vagyis a 2020-as autópálya-matricák 2021. január 31-ig használhatók.