Sosem látott SUV-offenzívát indít idén a Ford

Vágólapra másolva!
Négy új szabadidő-autó érkezik, a modellpaletta egyre több elektromos vagy hibrid hajtású modellt fog felvonultatni. A Ford évértékelőjén az is kiderült, hogy januártól új ügyvezetője van a márkának Magyarországon, a tavalyi év mérlege pedig 12,6 százalékos piaci részesedés.
Vágólapra másolva!

A 2019-es esztendőben az új személy- és kishaszongépjármű eladások 15,5% százalékkal növekedtek Magyarországon, és túlszárnyalták a 194 ezres darabszámot. A Ford 2019-ben 18 százalékos növekedésével húzta fel a piac eredményeit, a márka a második helyen zárt az összesített eladásokat tekintve 23327 eladott járművel (ebből 15728 darab regisztrált személyautó, 7599 pedig kishaszonjármű volt).

Forrás: Ford

2020 januárjától új ügyvezető igazgató veszi át Ford Magyarország irányítását Szamosi Viktortól, aki a Ford Európai Direkt piacok (CEE Régió) operatív igazgatójaként folytatja pályáját. Utódja, Szabó Attila a magyar mellett a cseh piacért is felelős regionális ügyvezető lesz.

– mondta az ügyvezető. Háromféle hibrid hajtásból (mild, full és plug-in), illetve tisztán elektromos modellekből lehet választani.

Forrás: Ford

Ami a termékpalettát illeti, a SUV-ok között három fontos új modell is érkezik: januárban a kisméretű Puma, május körül a kompakt Kuga új generációja, év közepén pedig az eddig csak a tengerentúlon kínált Explorer legújabb változata, plug-in hibrid hajtással és 450 lóerős rendszerteljesítménnyel. Ezek mellett idén év vége felé már itthon is rendelhető lesz a Mustang Mach-E, a márka új elektromos SUV-ja, amelyhez a Mustang adott ihletet.