Hihetetlenül pénztárcabarát autókat kezd árulni a Dacia Magyarországon

duster
Vágólapra másolva!
A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt gyárilag kettős üzemű modellek jelennek meg a Dacia kínálatában. Valószínűleg nálunk is felár nélkül lesznek elérhetők.
Vágólapra másolva!

Mint minden márkának, úgy a Daciának is törekednie kell arra, hogy egyre lejjebb és lejjebb szorítsa flottája átlagos szén-dioxid-kibocsátását. Mivel azonban a Dacia olcsó modelleket árul, hibrid modellek nem jöhetnek szóba.

A megoldás: gázosítás.

A Dacia a Brüsszeli Autószalonon már be is mutatta új kettős üzemű háromhengeresét, amely TCe 100 Eco-G néven fut. Benzinnel és LPG-vel is üzemeltethető a háromhengeres turbómotor - utóbbit számtalan helyen lehet olcsón tankolni Magyarországon.

Az új motor szén-dioxid-kibocsátása tíz százalékkal alacsonyabb a sima benzinesnél, a tankoláson akár harminc százalékot is lehet spórolni.

A két üzemanyag között kapcsolóval lehet váltani, illetve a gáztartály kiürülése esetén a benzinre váltás automatikus.

Felár nélkül lehet sokkal olcsóbban üzemeltethető autókhoz jutni Forrás: Dacia

A legjobb az egészben, hogy

ezt a motort a Dacia a legtöbb piacon felár nélkül kínálja majd,

vagyis jó eséllyel mindenki ezt fogja venni. Főleg az elsőként debütáló Dustert nem lesz érdemes ezentúl benzinmotorral rendelni.

A Dacia hazai importőre arról tájékoztatta az Origót, hogy

az LPG-s modellek értékesítését már februárban elkezdik Magyarországon.

A hivatalos információ szerint

nálunk ugyan "lesz felára" az új motornak a sima TCe 100-hoz képest, de az importőr "keresi a módját, hogy ezt a felárat átvállalhassa a vevőktől." Ha pedig keresi, akkor valószínűleg meg is találja.

Az importőr szerint a Duster mellett "a Dacia választékában majdnem minden modellen elérhető lesz ez az átalakítás", de a pontos modellpalettát csak később teszik közzé. Noha a nagycsaládos támogatás miatt a Lodgy jelenleg rendkívül népszerű modell itthon, az már most biztosnak tűnik, hogy az egyterű a jelenlegi négyhengeres motorokkal nem lesz elérhető gázos változatban.