Óriási különbségeket találunk, ha megnézzük, hogy a lakosságszámhoz képest melyik hazai településre van bejegyezve a legtöbb személyautó.

Melyik településünkre van bejegyezve a legtöbb személyautó? Természetesen Budapestre, viszont sokkal érdekesebb a válasz, ha az adott városban, faluban élők számához képest nézzük a járművek mennyiségét. Így a főváros éppen az országos átlagot hozza, viszont elsőre egészen meglepő települések kerülnek a közel 3200 tételből álló lista élére.

A Vezess kérésére a KSH összeállította a táblázatot, amely az összes hazai város és község járművekkel való ellátottságát mutatja. A statisztikai hivatal ezer helyi lakosra vetítve adta meg a számokat, ami azt jelenti, hogy a sort vezető Pest megyei Csomád melletti 10 286-os szám szerint az 1700 lelkes kisvárosban minden egyes polgárra 10-10 darab bejegyzett személyautó jut.

Forrás: Vezess.hu

A magyarázat, hogy Csomádra és Tüskevárra is jelentős lízingcégek vannak bejelentve adózási szempontok miatt. A lista első húsz helyezettjét megnézve elég sok helyen látunk hasonlókat: a lízingesek mellett autókölcsönzők, fuvarozók és hasonló profilú, azaz rengeteg járművet futtató cégek hoztak létre telephelyeket, kisebb-nagyobb központokat.

Forrás: Vezess.hu

Nagy különbségeket látunk táblázat végén. Miközben az autós vállalkozások által kényeztetett Csomádon tíz autó jut egy emberre, a bő 400 lakosú Csenyétén nemhogy topcégek nincsenek, mindösszesen húsz emberre jut egy szem autó.