A Citroënből kivált DS egy új limuzint mutatott be, sajnos hidropneumatikus rugózás nélkül.

4,9 méteres hossza majdnam akkora, mint egy 5-ös BMW-nek. A motorháztetőn egy hosszában végigfutó díszcsík látható, amiről azonnal felismerhető a típusForrás: DS Automobiles

A DS 7 Crossback és a DS 3 Crossback bemutatása után egy végre nem egy újabb SUV, hanem egy elegáns limuzin érkezik a francia prémiummárka kínálatába. A DS 9 a PSA konszern EMP2-es platformjának nyújtott tengelytávú változatára épül, ezért a hátsó helykínálata jobb, mint az azonos technikára épülő Peugeot 508-asnak. Igazi luxust kínál az új nagykocsi éjjellátó rendszerrel, többféle bőrkárpitozással, 2-es szintű önvezető képességgel, fejlett parkoló-asszisztenssel és még számtalan vezetéstámogató rendszerrel. Még a hátsó ülései is fűthetők, rendelkeznek masszázsfunkcióval, és szellőztethetők.

Négyajtós kupénak is hívhatnák, olyan lapos a tető eséseForrás: DS Automobiles

A 4,93 m hosszú DS 9 18 centivel hosszabb, mint Peugeot 508-as, a 2,9 méteres tengelytávja 11 centivel nagyobb. A lépcsőshátú, de kupés tetejű karosszérián visszaköszönnek a DS márka stílusjegyei, mint a jellegzetes LED-es fényszórók és a 3D hatású krómozott hűtőrács.

Helyből nem lesz hiány, főleg a hátsó sorbanForrás: DS Automobiles

Visszakacsintva az 1955-ös DS-re, a DS 9 is fényforrásokat, pontosabban helyzetjelzőket visel hátul, a tető két szélén, a fényszórói pedig képesek elfordulni a kanyarokban. A karosszéria eleganciáját fokozzák a fényezett, rejtett kilincsek és a fekete tető is.

Háromféle hibrid hajtás és egy benzines

Fényűző belső tér sok extrával és igényes anyagokkalForrás: DS Automobiles

A DS 9 elsőként egy E-TENSE nevű, fronthajtású konnektoros hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, amelynek rendszerteljesítménye 225 LE. A hatótáv zéró emisszió üzemmódban 40-50 km (WLTP), így nálunk zöld rendszámot kaphat ez a verzió. A 11,9 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort 7,4 kW-os fedélzeti töltővel másfél óra alatt lehet feltölteni.

Szép, letisztult forma, a 360 lóerős hibrid gyors is leszForrás: DS Automobiles

Az önálló hajtásra is képes, 110 lóerős villanymotort a nyolcfokozatú automata váltóba integrálták. Induláskor, intenzív gyorsításkor, vagy zéró emissziós üzemmódban lép működésbe, utóbbi esetben 135 km/h-ig használható.

Az aktív fényszórók három forgatható LED modulból állnak, amelyek a dőlésszögüket is képesek megváltoztatniForrás: DS Automobiles

Nem sokkal a piaci bevezetés után a DS 9 kínálata két újabb motorváltozattal bővül : egy 250 lóerős, megnövelt hatótávolságú, de még mindig fronthajtású konnektoros hibriddel, valamint egy 360 lóerős, összkerékhajtású, hibrid csúcsváltozattal, amelyben a hátsó tengelynél is van egy villanymotor. Aki kevesebbet költene, azoknak a 225 lóerős 1,6 literes benzinmotor önmagában is elérhető lesz, hibrid hajtás nélkül, független helyett egyszerűbb, csatolt lengőkaros hátsó futóművel.

Az úthoz igazítja a felfüggesztését

A Franciaországban tervezett és Kínában gyártott DS 9 összeszerelése 2020 második felében kezdődik, az európai változat világpremierjét a márciusi Genfi Autószalonon tartjákForrás: DS Automobiles

A számítógéppel vezérelt felfüggesztés kamerája folyamatosan vizsgálja az útfelületet: a jeladók, a gyorsulásmérők és a futómű érzékelői minden mozgást rögzítenek és továbbítanak a számítógépnek, amely kerekenként külön-külön fejti ki hatását az egyes lengéscsillapítókra. Viszont aki a Citroën legendás hidropneumatikus futóművét várta, az csalódni fog, mert a DS 9 is hagyományos acélrugókat kap, így a hasmagassága sem állítható.